21/9/10

Χάσε κιλά βελτιώνοντας τον μεταβολισμό σου


Γιατί θα πρέπει κάθε φορά που ανεβαίνεις στη ζυγαριά, να απογοητεύεσαι; Γιατί θα πρέπει κάθε φορά που θα τρως λιγάκι παραπάνω να νιώθεις ενοχές; Η φύση, ευτυχώς, μας έχει προικίσει με μια σειρά προϊόντα, που βρίσκονται ανάμεσά μας, κυριολεκτικά στα πόδια μας και που μπορούν να βοηθήσουν στο να χάσουμε βάρος, εύκολα και ανώδυνα.


Ακολούθησε, λοιπόν, ένα σταθερό πρόγραμμα διατροφής και βάλε στις επιλογές σου και τα παρακάτω τρόφιμα. Θα διαπιστώσεις σύντομα ότι η ζυγαριά θα γίνει για σένα ένας σύμμαχος, αφού οι προσπάθειές σου θα αρχίσουν να πιάνουν κόπο.

Μην ξεχνάς ότι όσο καλή και προσεκτική διατροφή και αν κάνεις, δεν αρκεί αν δεν βάλεις την άθληση στη ζωή σου. Φρόντισε καθημερινά να γυμνάζεσαι, έστω και για λίγο. Θα διαπιστώσεις ότι η μείωση του βάρους σου θα γίνεται με ακόμα πιο ταχείς ρυθμούς και η συνολική σου υγεία θα βελτιώνεται διαρκώς. Ορίστε μια σειρά από τρόφιμα που θα βελτιώσουν το μεταβολισμό σου και θα περιορίσουν τις θερμίδες που χρειάζεσαι καθημερινά.

Νερό
Τι πιο ωραίο, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, από το να δροσίζεσαι με νεράκι και να αδυνατίζεις κιόλας! Έρευνες στην Γερμανία έδειξαν ότι όσο πιο πολύ νερό πίνεις, τόσο βελτιώνεις τα όρια του μεταβολισμού σου, έτσι ώστε να αδυνατίζεις κατά 30% περισσότερο. 10 ποτήρια την ημέρα είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο μεταβολισμός προς όφελός σου. Άσε που θα καταφέρεις έτσι, να περιορίσεις το αίσθημα της πείνας. Να ξεκινάς, λοιπόν, τη μέρα σου, πίνοντας ένα ποτήρι νερό. Μην ξεχνάς να πίνεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και όχι όταν το θυμάσαι.

Πράσινο τσάι
Πρόκειται για ένα προϊόν της φύσης με πολλές ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Εκτός από το θέμα του μεταβολισμού και την επίδρασή του στο χάσιμο βάρους, το πράσινο τσάι αποδεδειγμένα διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες, όπως επίσης βοηθά και στην αποτροπή καρδιαγγειακών παθήσεων. Ζεστό ή κρύο, θεωρείται μια πολύ trendy επιλογή, που πολλά celebrities ακολουθούν πιστά, επομένως μην χάνεις χρόνο.

Σούπα
Μια super επιλογή για ορεκτικό, που θα σε βοηθήσει να πάρεις λιγότερες θερμίδες και θα κάνει πολύ καλή εντύπωση. Υπάρχουν έρευνες που κατατάσσουν τη σούπα στα απαραίτητα ορεκτικά, γιατί καλύπτει ένα μέρος της πείνας με τέτοιο τρόπο που προσθέτει λιγότερες θερμίδες. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις το όφελος μπορεί να ξεπεράσει τις 100 θερμίδες, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό.

Γκρέιπφρουτ
Πρόκειται για ένα φρούτο, που είναι χιλιοειπωμένο ότι βοηθάει στη δίαιτα. Είναι όμως και αλήθεια! Οι πιο πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι όσοι έτρωγαν μισό γκρέιπφρουτ, μαζί με κάθε γεύμα τους, για ένα διάστημα 12 εβδομάδων, έχασαν χωρίς να κάνουν τίποτα άλλο, κοντά στα 2 κιλά. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Μήλα και αχλάδια
Δίαιτα που δεν περιλαμβάνει φρούτα, δεν υπάρχει. Έρχεται όμως τώρα το Πανεπιστήμιο του Ρίο, στην Βραζιλία, να το ειδικεύσει, λέγοντας ότι τρία μικρά μηλαράκια ή ροδάκινα την ημέρα, έχουν εξαιρετικό αποτέλεσμα. Δίνουν στον οργανισμό την ποσότητα ζάχαρης που χρειάζεται, ενώ παράλληλα, περιορίζουν στο ελάχιστο την επιθυμία για γλυκό, που ξέρεις καλά πόσο παχαίνει. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια τροφή που προσφέρει λίγες θερμίδες, αλλά μεγάλη ικανοποίηση στον οργανισμό.

Μπρόκολο
Το χάσιμο βάρους, συνδέεται από όλο και περισσότερους ειδικούς με το ασβέστιο. Το μπρόκολο, όχι μόνο είναι γεμάτο σε ασβέστιο, αλλά διαθέτει και υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο σημαντικό. Δεν φτάνει, δηλαδή, που βοηθά στο αδυνάτισμα, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι είσαι καλύτερα προστατευμένος από τις ασθένειες.

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Όλες οι δίαιτες που σέβονται τον εαυτό τους, στα 4-5 γεύματα που προτείνουν, συνιστούν οπωσδήποτε ένα γιαουρτάκι με χαμηλά λιπαρά. Πρόκειται για μια τροφή που, όπως και το μπρόκολο, είναι πλούσια σε ασβέστιο, άρα έχει σαφές πλεονέκτημα για να χάσεις βάρος. Περιέχει ακόμα πρωτεΐνες και μια σειρά από βακτήρια που βοηθούν στην πέψη, άλλο ένα ξεχωριστό κομμάτι που χρειάζεται να λειτουργεί άψογα, για να αρχίσουν οι θερμίδες να μειώνονται.

Άπαχη γαλοπούλα
Η αγαπημένη τροφή των bodybuilders. Η πρωτεΐνη που περιέχει βοηθά στη βελτίωση του μεταβολισμού, ενώ μπορεί να φτιάξει μυς απαλλαγμένους από περιττό λίπος. Με την κατάλληλη άσκηση, θα μπορείς να καις πολύ περισσότερο λίπος από ότι παλιότερα. Μία τροφή εξαιρετικά θρεπτική που, όσο ο κόσμος την γνωρίζει καλύτερα, τόσο απομακρύνει από τις καθημερινές διατροφικές του συνήθειες, το κοτόπουλο.

Δημητριακά
Η πλέον κατάλληλη τροφή στη μάχη κατά της χοληστερίνης. Τα δημητριακά σε κρατούν χορτάτο και σου προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια για να κάνεις μια σειρά από ασχολίες, που διαφορετικά θα σε εξουθένωναν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι bodybuilders χρησιμοποιούν απαραίτητα δημητριακά για το πρωινό τους.

Καυτές πιπεριές
Θα ανεβάσουν το μεταβολισμό σου και θα σε αναγκάσουν να πιείς και άλλο νερό, που επίσης είναι χρήσιμο για τη δίαιτά σου. Οι καυτές πιπεριές βέβαια, προϋποθέτουν και γερό στομάχι, επομένως να έχεις το νου σου. Από την άλλη, θα δώσουν τέτοια ώθηση στο μεταβολισμό, που θα σε βοηθήσει να καις περισσότερες θερμίδες και άρα, να χάσεις βάρος.

 www.menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails