11/10/10

Αυτοκίνητα-ρομπότ με τη σφραγίδα της Google

Αυτοκίνητα που δεν χρειάζονται οδηγό δοκίμασε με επιτυχία η Google στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία πληροφορικής ανακοίνωσε ότι τα ρομποτικά οχήματα κάλυψαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών απόσταση 140.000 μιλίων, χωρίς να προκαλέσουν ούτε ένα ατύχημα.
Τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν ....
κάμερες, σύστημα ραντάρ και αισθητήρες λέιζερ για να μετρούν την απόσταση από τα υπόλοιπα οχήματα. η διαδρομή προγραμματίζεται από πριν στο GPS. Για λόγους ασφαλείας, κατά τη διάρκεια των δοκιμών υπήρχε μέσα στο όχημα ένας έμπειρος οδηγός για να αναλάβει το τιμόνι σε περίπτωση βλάβης του συστήματος.
Η Google εκτιμά ότι η πειραματική τεχνολογία θα περιορίσει στο μέλλον τα μποτιλιαρίσματα και τη ρύπανση που προκαλεί η χρήση αυτοκινήτων, θα δώσει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους οδηγούς και κυρίως θα κόψει στο μισό τον αριθμό των θανάτων που οφείλονται σε τροχαία δυστυχήματα.
Τα έως τώρα στοιχεία "δικαιώνουν" την εταιρεία, αφού το μοναδικό τρακάρισμα που έγινε κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. όπως ανέφερε στέλεχος της Google στους New York Times, το ρομποτικό αυτοκίνητο ήταν σταματημένο σε φανάρι, όταν έπεσε πάνω του το αυτοκίνητο που ακολουθούσε.
 http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=212090

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails