21/9/10

Ζητείται ετοιμοθάνατος για μουμιοποίηση!

Ζητείται ετοιμοθάνατος για μουμιοποίηση!

 Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναρωτηθεί πόσο χαμηλά  ακόμη θα πέσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, κυνηγώντας την περίφημη τηλεθέαση. Η είδηση αυτή όμως ξεπερνάει και την πιο αρρωστημένη φαντασία: τηλεοπτικός σταθμός ετοιμάζει ριάλιτι με κεντρικό ήρωα έναν ετοιμοθάνατο ο οποίος θα δεχτεί να γίνει μούμια!........

  Η ιδέα δεν ανήκει - ευτυχώς- σε ελληνικό δίκτυο (όχι πως θα "πέφταμε και από τα σύννεφα"!) αλλά στο βρετανικό Channel 4 , παρακαλώ. Το concept του ριάλιτι είναι το ακόλουθο: ένας άνθρωπος ο οποίος έχει λίγους μήνες ζωής και είναι καταδικασμένος σε θάνατο, θα κάνει συμφωνία με τον σταθμό ότι δέχεται  να υποβληθεί σε μετά θάνατον μουμιοποίηση!   Η εταιρείας παραγωγής Fulcrum TV που έχει την ιδέα, συνεργάζεται με επιστήμονες στη Βόρεια Αγγλία οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει τα μυστικά της μουμιοποίησης που εφάρμοζαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι. Η τέχνη αυτή ήταν μέχρι σήμερα ένα άλυτο μυστήριο και τώρα,λένε, ήρθε η ώρα να δει το φως!

  Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής γνωστά στοιχεία περί βαλσάμωσης, τα όργανα του σώματος των νεκρών αφαιρούνταν και φυλάσσονταν σε βάζα . Στη συνέχεια το σώμα αποξηραινόταν με υδροξείδιο του νατρίου και μετά τυλιγόταν με ύφασμα, για να τοποθετηθεί στη σαρκοφάγο. Τότε μόνο το πνεύμα του νεκρού ήταν έτοιμο να ταξιδέψει στον "άλλο κόσμο".

  Το Channel 4, όχι μόνο έχει ενθουσιαστεί με το concept και δέχεται να το χρηματοδοτήσει, αλλά προχώρησε και σε δημοσίευση σχετικής αγγελίας για να δηλώσουν συμμετοχή οι υποψήφιοι - μελλοθάνατοι- παίκτες!

  Η αγγελία αναφέρει: "Επιθυμούμε πολύ να μιλήσουμε με κάποιον ο οποίος, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νόσο τελικού σταδίου και όλες τις σχετικές συνέπειες, θα σκεφτόταν να υποβληθεί στην αρχαία αιγυπτιακή διαδικασία της βαλσάμωσης". 
  Από την Falcrum τονίζεται πως δεν θα δοθεί χρηματική αμοιβή στον παίκτη που θα επιλεγεί ή την οικογένειά του, γιατί οι δικηγόροι της εταιρείας θεωρούν  πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σωστό!

  Δημοσιογράφος βρετανικής εφημερίδας παριστάνοντας τον ενδιαφερόμενο παίκτη, επικοινώνησε με την εταιρεία παραγωγής και ζήτησε λεπτομέρειες. Ακούστε τι του απάντησαν: 

  "Επιθυμούμε να καταγράψουμε με την κάμερα τη ζωή σας τους επόμενους μήνες. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει το κοινό να σας γνωρίσει και να αναπτύξει συναισθηματικό δεσμό μαζί σας. Γνωρίζουμε ήδη την τεχνική της μουμιοποίησης αφού την έχουμε εφαρμόσει σε μεγάλο αριθμό γουρουνιών - όσο μακάβριο κι αν σας ακούγεται! Έχουμε μάλιστα σκεφτεί να παραχωρήσουμε την μουμιοποιημένη σορό σε μουσείο όπου θα εκτίθεται για κάποιο διάστημα ώστε να κατανοήσει καλύτερα το κοινό τη διαδικασία της μουμιοποίησης. Σε κάθε περίπτωση πάντως σκοπεύουμε να κρατήσουμε για τουλάχιστον 2 χρόνια το βαλσαμωμένο σώμα για να βεβαιωθούμε πως όλα έγιναν σωστά. Στην συνέχεια θα το δώσουμε στους δικούς σας για ταφή".
  Είπατε κάτι ;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails