14/9/10

Νέοι ανταγωνιστές του iPad της Apple από Samsung και Toshiba





SAMSUNGΟ ανταγωνισμός για το ήδη εμπορικά πετυχημένο iPad της αμερικανικής Apple εντείνεται διαρκώς, καθώς η κορεατική Samsung και η ιαπωνική Toshiba αποκάλυψαν τους δικούς τους φορητούς υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet PCs ή απλώς tablets).

H Samsung, σύμφωνα με τα πρακτορεία Γαλλικό και Ρόιτερ, παρουσίασε -σε διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών στο Βερολίνο- το Galaxy Tab, που διαθέτει οθόνη αφής επτά ιντσών (16,8 εκατοστών), μικρότερη από την οθόνη 9,7 ιντσών του iPad, ενώ "τρέχει" το λειτουργικό σύστημα Android 2.2 της Google.
Το Galaxy Tab ζυγίζει 380 γραμμάρια (περίπου το μισό σε σχέση με το iPad) και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στα μέσα Σεπτεμβρίου, σε τιμή που προς το παρόν...
δεν έχει ανακοινωθεί.
Από την πλευρά της, η Toshiba -στην ίδια έκθεση της Γερμανίας- παρουσίασε το Folio 100, που έχει οθόνη 10,1 ιντσών (ελαφρώς μεγαλύτερη από το iPad) και "τρέχει" επίσης το Android (το iPad χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα MAC iOS της ίδιας της Apple). To Folio θα βρίσκεται στα ευρωπαϊκά καταστήματα στο τέταρτο τρίμηνο του 2010 και, σύμφωνα με πληροφορίες θα πωλείται 399 ευρώ.
Εξάλλου, η κορεατική LG Electronics έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει το δικό της tablet PC με Android μέχρι φέτος το Δεκέμβριο. Ακόμα η Microsoft φημολογείται ότι ετοιμάζεται να αποκαλύψει το Courier, ενώ η Hewlett-Packard "ποντάρει" στο δικό της Slate. Στην κατηγορία των αντι-iPad συσκευών ανήκει επίσης το Stealth της Dell.
Τα tablets έχουν δημιουργήσει μια νέα κατηγορία συσκευών, καθώς είναι μικρότερα σε μέγεθος και μνήμη σε σχέση με τους επιτραπέζιους και φορητούς (notebooks ή netbooks) υπολογιστές, αλλά είναι μεγαλύτερα σε σχέση με τα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα, προσφέροντας μέσω οθόνης αφής στον χρήστη δυνατότητες βίντεο, μουσικής, παιγνιδιών, ηλεκτρονικών βιβλίων, σύνδεσης στο Διαδίκτυο κ.α.
 AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails