25/10/10

Η θεραπεία κατά του καπνίσματος και των ναρκωτικών

Πάθη
'Άρρωστε φίλε, το πρόβλημα σου δεν είναι μόνο το σωματικό αλλά πρωτίστως το ψυχικό και πνευματικό. Καθημερινά έρχεσαι σε μάχη με τη συνείδηση σου καταπατώντας τις εντολές της και επέκταση τις εντολές του Θεού που σε έπλασε καθαρό και άγιο ζητώντας σου να διατηρηθείς έτσι, και εσύ πέφτεις καθημερινά στις λάσπες......
Σε θέλει ελεύθερο χωρίς εξαρτήσεις και κενό από πάθη έτσι ώστε να βρει τόπο η Θεία χάρη του και να σκηνώσει μέσα σου προσφέροντας σου γαλήνη και ειρήνη. Όσο πιο πολύ χώρο Του δώσεις τόσο περισσότερα χαρίσματα τα λάβεις, όσο πιο πολύ αγωνιστείς τόσο μεγαλύτερη νίκη εναντίον του δαίμονα που σε πολεμά θα επιτύχεις, όσο πιο πολύ ακολουθήσεις τις εντολές του Θεού τόσο πιο κοντά του θα φτάσεις.
Με αυτά στο μυαλό σου ξεκίνα νέο αγώνα κατά της αυτοκαταστροφής σου με μεγαλύτερη θέληση για την πολυπόθητη νίκη γνωρίζοντας όμως ότι ο μόνος που μπορεί να σε σώσει είναι ο Θεός αφού αυτός δίνει τα εφόδια και τα χαρίσματα δεδομένου ότι εμείς είμαστε χωρίς Αυτόν ένα τίποτα.
Καταρχάς ταπεινώσου με προσευχή μπροστά του, βάλε στο μυαλό σου την εικόνα του κ. Ιησού Χριστού και απαλλάξου από τον μεγαλοϊδεατισμό για τον εαυτό σου. Παρακάλεσε Τον να σε βοηθήσει στο μελλοντικό αγώνα που ενδεχομένως να διαρκέσει αρκετό καιρό έως ότου ο διάβολος απογοητευθεί και σε αφήσει ήσυχο, όσον αφορά πάντα το συγκεκριμένο ζήτημα γιατί έως και την τελευταία αναπνοή σου σε αυτή τη ζωή θα σε πολεμά με λύσσα.
Να έχεις στο μυαλό σου επίσης ότι ο Θεός που μας γνωρίζει καλύτερα και από εμάς τους ιδίους δεν αφήνει να δοκιμαστούμε πάνω από τις δυνάμεις μας, αυτό σημαίνει ότι μπορείς και έχεις τη δύναμη να κερδίσεις την κακή σου συνήθεια. Έχεις τη δύναμη να προσφέρεις χαρά μεγάλη στον φύλακα άγγελο σου και στον ίδιο τον Θεό σου, που η αγάπη Του για σένα είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχεις εσύ σ' Εκείνον αλλά ακόμη και από αυτή που τρέφεις στον άθλιο εαυτό σου.
Έχεις τη δύναμη να αντέξεις τις αμέτρητες και ανελέητες λυσσαλέες επιθέσεις που θα δέχεσαι σε στιγμές δύσκολες από τον πονηρό ο οποίος θα σου λέει διάφορα δια των λογισμών για να σε ξαναρίξει στη φωτιά του πάθους και της αμαρτίας σου. Θα χρειαστείς κατά τη διάρκεια της μάχης αρκετά εφόδια τα οποία καλό είναι τα ζητάς δια της προσευχής από τον Κύριο σου και να είσαι σίγουρος ότι θα στα παρέχει.
Επειδή ούτε και συ δεν ξέρεις τι ακριβώς μπορεί να χρειαστείς είναι ακόμη καλύτερο να  ζητάς από τον Θεό να σου δώσει αυτά που χρειάζεσαι κατά την κρίση την δική του, έτσι θα είσαι ακόμη περισσότερο σίγουρος και ακαταμάχητος.
Μερικά όμως εφόδια βασικά στα αναφέρω παρακάτω, με φόβο Θεού πάντα και με επίγνωση της μεγάλης πιθανότητας να παραλείψω κάποιο σημαντικό, γι’ αυτό επαναλαμβάνω ότι κατά την προσευχή σου ζήτα από το Θεό να σου δώσει αυτά που χρειάζεσαι και έχεις πραγματικά ανάγκη και δεν τα γνωρίζεις για να Του τα ζητήσεις.
α) Πρώτα και κύρια είναι η υπομονή και επιμονή, θα πρέπει να αποκτήσεις υπομονή γαϊδουρινή τέτοια ώστε όταν θα φτάνεις στο σημείο που είσαι ''πεσμένος'' καθώς το μυαλό η καρδιά και όλο σου το είναι θα σε διατάζει θα σε προστάζει και θα σε έχει καταλάβει ο πόθος και η εντολή να υποκύψεις, το χέρι θα πρέπει να αντιστέκεται και να τρέμει θυμωμένος τα λόγια του Χριστού ''ότι είναι καλύτερα να το κόψεις να το πετάξεις και να πας στον παράδεισο κουλός παρά στην κόλαση αρτιμελής', έχοντας ταυτόχρονα την επίγνωση ότι η τελική απόφαση του να υποκύψεις ή να συνεχίσεις τον αγώνα είναι δική σου. Αν αντισταθείς στη δύσκολη ώρα κέρδισες μια μάχη και έπειτα από κάθε νίκη εναντίον του πονηρού σου προσφέρεται Θεία χαρά και χάρη καθώς αρχίζεις με μικρά βήματα να οδεύεις στο δρόμο προς το Θεό.
β) Εγκράτεια και μακροθυμία είναι και αυτά βασικά συστατικά της πανοπλίας που πρέπει να φορέσεις. Ο διάβολος βλέποντας σε να έχεις βάλει πείσμα εναντίον του, θα σε δοκιμάσει σε πολλά άλλα πάθη όπως η λαιμαργία -μιας και θα αρχίσει να βελτιώνεται και η γεύση σου στις 10 πρώτες μέρες και τα φαγητά θα σου φαίνονται πιο νόστιμα- ή όπως η πορνεία, η μέθη, η βλασφημία και άλλα πάθη που θα πηγάζουν από οργή, ματαιοδοξία, ακηδία και που θα σου ξεφυτρώνουν μέσα από την καρδιά μη γνωρίζοντας ότι είχες ποτέ τέτοια κατάλοιπα. Θα πρέπει λοιπόν με πολλή προσοχή και εγκράτεια να σταθείς όρθιος χωρίς να προβείς σε ολέθρια λάθη για τη ζωή σου ή και των άλλων εκείνες τις δύσκολες πρώτες μέρες που η μάχη θα είναι φουντωμένη για τα καλά.
γ) Σε αδιάλειπτή νοερά προσευχή εκτός της κανονικής να εξασκηθείς και να πιεστείς, να μη ξεχνιέσαι, και όταν ξεφεύγεις και πάλι να επιμένεις, και όταν στερεύεις από νοερά λόγια να φωνάζεις με τη ψυχή σου ''Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Του Θεού ελέησον με''. Προσπάθησε να προσεύχεσαι με το που ξυπνάς, σα  να έχεις αναστηθεί μετά από το θάνατο-ύπνο, όταν οδηγείς, όταν δουλεύεις και φυσικά όταν οι δαίμονες που προσπαθείς να διώξεις από τη ζωή σου-τους οποίου εσύ δια της αμέλειας σου προσκάλεσες- σε πολιορκούν πιέζοντας σε να επανέλθεις στο δρόμο της απώλειας που επιφέρει η μη τήρηση των εντολών του Θεού.
δ) Να νηστεύεις όσο μπορείς και να μεταλαμβάνεις το σώμα και το αίμα του Κυρίου, αυτό είναι το χειρότερο χτύπημα που μπορείς να επιφέρεις στον εχθρό, και το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνεις στον εαυτό σου. Θα σου κάνει καλό και στο σώμα αλλά και στο μυαλό αφού θα καθαρίζεις από τη ρυπαρότητα. Να αποφεύγεις τις άσκοπες εξόδους και ειδικά σε μέρη που καπνίζουν και χαζολογούν χάνοντας τον πολύτιμο χρόνο σου, και φυσικά να αποφεύγεις τις συναναστροφές με ανθρώπους παραδομένους στα πάθη γιατί θα είσαι ευαίσθητος εκείνες τις ώρες όπως τους ασθενείς που αναρρώνουν και αποφεύγουν να πηγαίνουν σε νοσοκομεία και άλλα τέτοια μέρη για να μην κολλήσουν καμιά νέα ασθένεια.
Όταν καταφέρεις και ξεπεράσεις τις σκληρές δοκιμασίες και νιώσεις ότι οι επιθέσεις εξασθένησαν μη νομίσεις ότι όλα τελείωσαν και αφήσεις τα εφόδια κατά γης και πέσεις πάλι σε ακηδία ή αμέλεια γιατί έχει πει ο Χριστός ότι
«Ὅταν τὸ ἀκάθαρτον πνεῦμα βγῇ ἀπὸ τὸν ἄνθρωπον, περνᾶ ἀπὸ ξεροὺς τόπους καὶ ζητεῖ ἀνάπαυσιν, ἀλλὰ δὲν τὴν βρίσκει. 44 Τότε λέγει, «Ἂς γυρίσω εἰς τὸ σπίτι μου, ἀπὸ τὸ ὁποῖον ἔφυγα». Καὶ ὅταν ἔλθῃ, τὸ βρίσκει ἀδειανὸ καὶ σκουπισμένο καὶ στολισμένο. 45 Τότε πηγαίνει καὶ παίρνει μαζί του ἄλλα ἑπτὰ πνεύματα, πονηρότερα ἀπὸ αὐτό, καὶ μπαίνουν νὰ κατοικήσουν ἐκεῖ καὶ τότε ἡ τελευταία κατάστασις τοῦ ἀνθρώπου γίνεται χειρότερη ἀπὸ τὴν πρώτην».
Φρόντισε λοιπόν το ναό του Θεού και το κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος που μπορεί να γίνει και το σώμα σου να μην το λερώνεις, να το έχεις έτοιμο πάντα προς παράδοση σε Αυτόν που στο χάρισε αγνό και καθαρό ώστε να Λειτουργεί μέσα από αυτό.
Καλό αγώνα αδελφέ και σύντομη απαλλαγή  σου εύχομαι για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με τη βοήθεια του κυρίου μας Ιησού Χριστού και τις πιο ''σοβαρές'' προκλήσεις στην δύσκολη αυτή εποχή για τους Χριστιανούς που πλησιάζει, και με τη νίκη μέχρι τέλους της επίγεια ζωής μας αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails