23/11/10

22/11/2010 US. Κοινοπραξία ιδιωτών NASA & DARPA η αποστολή στον πλανήτη Άρη

    H NASA και η υπηρεσία άμυνας του πενταγώνου Advanced Research Projects Agency (DARPA) ανακοίνωσαν ότι αρχίζουν τις εργασίες για το πρόγραμμα "Starship εκατό χρόνια" που σχεδιάζει να στείλει  αστροναύτες σε ένα ταξίδι μονόδρομο στον πλανήτη Άρη η σε άλλους πλανήτες?

Ο Διευθυντής της NASA Ames Pete Worden αποκάλυψε ότι ένα από τα κύρια ερευνητικά κέντρα της NASA, Ames Research Centre, έχει λάβει 1 εκατ. χρηματοδότηση για να αρχίσουν οι εργασίες. "Ελπίζουμε να δελεάσουμε  κάποιους δισεκατομμυριούχους να σχηματίσουν ενα ταμείο για το πρόγραμμα "Starship" ,και πρόσθεσε: "Το ανθρώπινο διαστημικό πρόγραμμα είναι πλέον πραγματικότητα και αποβλέπει να επισκεφτεί άλλους κόσμους. Πριν από είκοσι χρόνια θα έπρεπε να ψιθυρίζουμε σε κάποιο σκοτεινό μπαρ για τέτοια πράγματα."
Ο υπεύθυνος της ΝΑSΑ Worden είπε ότι έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο τίμημα για ένα μονόδρομο ταξίδι στον Άρη με το συνιδρυτή της Google Λάρι Πέιτζ, λέγοντας του ότι η αποστολή θα μπορούσε να γίνει για 10 δισ. δολάρια. Μια  νέα έρευνα διαπίστωσε ότι ένας μονόδρομος ανθρώπινης αποστολής στον Άρη είναι τεχνολογικά εφικτός και θα ήταν μια φτηνότερη επιλογή από την επιστροφή των αστροναυτών πίσω.

Γιατί τόση βιασύνη για μια μονόδρομος αποστολή "αυτοκτονίας" στον Άρη;
Η μονόδρομος ανθρώπινη αποστολή στον Άρη δεν θα είναι ένα σταθερό πρόγραμμα διάρκειας, αλλά το πρώτο βήμα για την εγκαθίδρυση μια μόνιμη ανθρώπινη παρουσία στον πλανήτη. Οι αστροναύτες στη αρχή θα δέχονται προμήθειες από τη Γη σε τακτική βάση, αλλά σύντομα αναμένεται να καταστούν αυτάρκης στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη το συντομότερο δυνατό.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια ανθρώπινη αποικία στον Άρη είναι ένας επιθυμητός στόχος, επιστημονικά και πολιτικά. Η στρατηγική  του στόχου είναι στο πλαίσιο της τεχνολογικής και οικονομικής σκοπιμότητας.
Ωστόσο, για την επίτευξη αυτό θα απαιτούσε όχι μόνο σημαντικές διεθνείς συνεργασίες, αλλά μια επιστροφή στο πνεύμα εξερεύνηση.
Το ανθρώπινο διαστημικό πρόγραμμα είναι πλέον πραγματικότητα και αποβλέπει να ρυθμίσει άλλους κόσμους

Ποιο είναι το Starship 

Η NASA δεν έχει ανακοινώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες, αλλά ο Worden είπε ότι η NASA ψάχνει σε ηλεκτρικά συστήματα  μικροκυματικών θερμικών συστημάτων πρόωσης αντί να χρησιμοποιούν κλασικούς πυραύλους. "Μέσα σε λίγα χρόνια θα δούμε το πρώτο πραγματικό πρωτότυπο ένα διαστημόπλοιο που θα μας οδηγήσει ανάμεσα στους δύο κόσμους," Πιστεύετε ότι θα είμαστε στο Άρη έως το 2030.
  DARPA pdf  starshipnewsrelease   Ειδήσεις 
WebUFONews-huforc.gr    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails