2/11/10

Θα πίνουμε νερό από.... πατάτες!

Μεγάλη εταιρία τροφίμων λανσάρει μία νέα τεχνολογία, την εξαγωγή νερού από πατάτες με το οποίο θα τις πλένουν πριν τις μαγειρέψουν.
 Οι ερευνητές πιστεύουν πως σύντομα θα παράγουν πόσιμο και καθαρό νερό που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι τοπικές κοινότητες, ενώ σε πρώτη φάση η νέα τεχνολογία θα εφαρμόζεται μόνο στα εργοστάσια της εταιρίας.
 Ο διευθυντής της εταιρίας δήλωσε: "Οι πατάτες αποτελούνται από νερό σε ποσοστό 75%. Συνεπώς υπάρχουν πολλοί φυσικοί πόροι σε μια πατάτα, τους οποίους πιστεύουμε ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε χρησιμοποιώντας τους εκ νέου. Σε κάποια από τις επόμενες φάσεις, ευελπιστούμε να είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε το νερό αυτό για οικιακή χρήση, προκειμένου να παρέχουμε πόσιμο νερό στα εργοστάσιά μας.
 Προς το παρόν δεν έχουμε τεράστιες ποσότητες επιπλέον νερού που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες τοποθεσίες, όμως στο μέλλον ενδέχεται να γίνει και αυτό, οπότε θα ήταν εφικτό να τροφοδοτούμε τις τοπικές κοινότητες με τα αποθέματά μας". Ο ίδιος επισημαίνει πως ενδέχεται μελλοντικά αυτή η νέα τεχνολογία να είναι χρήσιμη σε περιοχές με προβλήματα λειψυδρίας.
 Εξηγεί επίσης πως κατά το τηγάνισμα της πατάτας ο ατμός που παράγεται δε θα εξανεμίζεται από τις καμινάδες της εταιρίας, αλλά θα συγκεντρώνεται σε ειδικές δεξαμενές, όπου μετά από ειδική επεξεργασία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πλύσιμο και την κοπή της πατάτας.
 Η ίδια εταιρία τροφίμων ανακοινώνει πως έχει στόχο να μειώσει τη χρήση νερού και την παραγωγή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% μέσα στην επόμενη πενταετία. Επίσης δήλωσε πως μελλοντικά θα πουλάει τις πατάτες της σε οικολογικές συσκευασίες, φτιαγμένες από φλούδα πατάτας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails