17/11/10

Η Google ετοιμάζει τηλέφωνο-πορτοφόλι, αντί πιστωτικών καρτών

Google_Nexus-S-1
Η αμερικανική Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα κινητό τηλέφωνο που θα έχει ενσωματωμένο ένα «τσιπάκι», το οποίο θα επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί και ως «εικονικό πορτοφόλι», επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν πληρωμές στα καταστήματα, με απώτερο στόχο οι πιστωτικές κάρτες σταδιακά να γίνουν... αχρείαστες. Η καινοτομική συσκευή, η οποία θα αποτελέσει το διάδοχο του κινητού Nexus One της εταιρίας, θα «τρέχει» το ανανεωμένο λογισμικό «Gingerbread», όπως ανέφερε ....ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιτ. Το «έξυπνο» κινητό-πορτοφόλι με οθόνη αφής φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τις πιστωτικές κάρτες, όπως είπε ο επικεφαλής της Google, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα «τσιπάκια» στα κινητά είναι πιο ασφαλή και προστατευμένα από χάκερ και απατεώνες σε σχέση με τις πιστωτικές κάρτες.

Tα τσιπ επικοινωνίας «εγγύς-πεδίου», που επιτρέπουν τη διενέργεια χρηματοοικονομικών συναλλαγών, αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα του χρήστη, που μπορούν να μεταδοθούν και να διαβαστούν από άλλες συσκευές, για παράδειγμα, στο ταμείο ενός καταστήματος.
Παραμένει άγνωστο, ακόμα, ποια εταιρία κατασκευάζει για λογαριασμό της Google το νέο smartphone, το οποίο ο Σμιτ έδειξε βιαστικά στη συνδιάσκεψη Web 2.0 στο Σαν Φρανσίσκο, χωρίς όμως να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν. Το προηγούμενο Nexus One, το οποίο «έτρεχε» το λειτουργικό σύστημα Android της Google, παραγόταν από την ταϊβανέζικη HTC.
Η Google θα χρησιμοποιήσει ένα online επεξεργαστή πληρωμών για να διαχειρίζεται τις συναλλαγές που θα γίνονται μέσα από το κινητό-πορτοφόλι της.
Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails