20/9/10

10.000 θανατηφόρα βακτήρια βρίσκονται πάνω στο....

10.000 θανατηφόρα βακτήρια βρίσκονται πάνω στο....

Μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε πρόσφατα σε 120 εστιατόρια της Νότιας και Ανατολικής Αγγλίας, κατέληξε σε ένα ανησυχητικό συμπέρασμα : τα τραπεζομάντιλα στα μισά από αυτά ήταν φορείς επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία μικροβίων.....

 Οι επιστήμονες πέρασαν από μικροσκόπιο συνολικά 133 τραπεζομάντιλα από 120 διαφορετικές βρετανικές επιχειρήσεις εστίασης. Τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά, αφού το 56% βρέθηκε μολυσμένο. Πολλά από τα τραπεζομάντιλα αυτά είχαν επάνω τους ως και 10.000 βακτήρια, κάποια από αυτά μάλιστα συνδέονται με θανατηφόρες ασθένειες!   Παρ΄ όλο που οι εστιάτορες έχουν λάβει ρητές οδηγίες να χρησιμοποιούν τραπεζομάντιλα μιας χρήσης και όχι επαναχρησιμοποιούμενα υφασμάτινα, υπολογίζεται ότι σχεδόν 32.000 εστιατόρια εξακολουθούν να κάνουν «του κεφαλιού τους», παίζοντας κορόνα- γράμματα με την υγεία των πελατών τους. Η μελέτη έδειξε πως μόλις ένας στους τρεις ιδιοκτήτες εστιατορίων τηρεί κατά γράμμα τα μέτρα υγιεινής που απαιτεί η νομοθεσία.

  «Μας ανησυχεί το γεγονός πως τόσο πολλές επιχειρήσεις επιμένουν να αγνοούν τις προειδοποιήσεις μας» τονίζει ο Τζον Πίγκοτ, επικεφαλής του μικροβιολογικού τμήματος της βρετανικής Υπηρεσίας Προστασίας Υγείας (ΗΡΑ).

  «Το επίπεδο υγιεινής των εστιατορίων μας είναι μέλημα ύψιστης σημασίας» επεσήμανε με ανακοίνωσή της η βρετανική Ενωση Επιχειρήσεων Εστίασης, η οποία εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστιατορίων της χώρας, καταλήγοντας στο ότι «αναβαθμίζουμε διαρκώς τις υπηρεσίες μας με γνώμονα πάντοτε τη δημόσια υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails