27/9/10

Εννιάχρονη ζει με μισό εγκέφαλο και ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα!

Και όμως γίνονται θαύματα! Ένα κορίτσι εννέα ετών αφήνει άναυδη την ιατρική κοινότητα με την ταχύτατη ανάρρωση της, καθώς ο μισός εγκέφαλος αφαιρέθηκε κατόπιν χειρουργικής επέμβασης!....

  Η εννιάχρονη, σήμερα, Cameron Mott (στη φωτογραφία) παρόλο που ζει έχοντας το 1/2 του εγκεφάλου της, δεν έχει σταματήσει να ονειρεύεται πως μια μέρα  θα χορεύει ως άλλη Maya Plisetskaya , πρωταγωνιστώντας στο έργο: Η λίμνη των Κύκνων! Καθημερινά καταρρίπτει τους γιατρούς, καθώς η γρήγορή ανάρρωσή της αποτελεί θαύμα! Η πάθηση που "επιτίθεται" στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου!

  Στην ευαίσθητη ηλικία των τριών, οι γιατροί διέγνωσαν οτι πάσχει από το  σύνδρομο Rasmussen. Πρόκειται για μια πάθηση, η οποία επιτίθεται στη δεξιά πλευρά του μυαλού και σιγά σιγά τη κατασπαράζει. Τα απανωτά βίαια και εξαντλητικά επιληπτικά επεισόδια βασάνιζαν σε καθημερινό επίπεδο την Cameron. Μοναδική λύση, για να απαλλαχθεί από το σπάνιο φαινόμενο και τις επιπώσεις του, αποτελούσε η αφαίρεση του συγκεκριμένου σημείου .

  "Επρόκειτο για μια πολύ σοβαρή κατάσταση. Καθημερινά το παιδί μας υπέφερε. Βασανιζόταν. Έπρεπε να λάβουμε μια απόφαση άμεσα. Φοβηθήκαμε πολύ. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα μπορούσε να είναι η επόμενη μέρα , μετά από μια τόσο ριψοκίνδυνη εγχείρηση" δηλώνει η μητέρα της Shelly Mott στο δελτίο ειδήσεων του NBC.
Ζει μια φυσιολογική ζωή, με μισό εγκέφαλο!

  Η μικρή Cameron πρόσφατα ολοκλήρωσε τις φυσιοθεραπείες της. Τώρα πλέον, τρία χρόνια μετά την επέμβαση, ζει και συμπεριφέρεται όπως τα υπόλοιπα παιδάκια στην ηλικία της. Ξέγνοιαστη παίζει με τους συμμαθητές της, τρέχει, φωνάζει ...χαίρεται την κάθε στιγμή της ημέρας μακρία από το καταθλιπτικό δωμάτιο ενός νοσοκομείου.

  Οι γιατροί διατηρούσαν επιφυλάξεις για την επέμβαση αυτή.  Φοβόντουσαν πως η αφαίρεση του δεξιού  ημισφαιρίου  του εγκεφάλου, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αριστερή πλευρά του σώματος,θα προκαλούσε παράλυση. Ωστόσο ένας παιδικός εγκέφαλος διαθέτει μια "υπερ-φυσική" δύναμη σε σημείο που μπορεί να εξαλείψει οποιοδήποτε πρόβλημα.

  Η Cameron παρέμεινε στο νοσοκομείο τέσσερις εβδομάδες. Την ημέρα που πήρε το εξητήριο ερωτήθηκε εάν αισθανόταν κάποια ενόχληση ή μούδιασμα. Η ίδια απάντησε πως είναι μια χαρά. Χαμογελώντας στους δημοσιογράφους που την περίμεναν στην έξοδο , τους δήλωσε πως ονειρεύεται να γίνει μια μέρα η καλύτερη μπαλαρίνα του κόσμου... Είμαστε τόσο σίγουροι πως θα τα καταφέρει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails