27/9/10

Έχετε ιδέα πόσες πληροφορίες δίνετε στους κλέφτες μέσω... ίντερνετ;

H ιστοσελίδα PleaseRobMe ή σε ελεύθερη μετάφραση "Παρακαλώ Κλέψτε Με", δημιουργήθηκε για έναν ιδαίτερα πρωτότυπο λόγο: οι ιδιοκτήτες της κάνουν καθημερινα μια "βόλτα" σε τόπους κοινωνικής δικτύωσης και συγκεντρώνουν τις πληροφορίες που δίνουν οι χρήστες για τους τόπους κατοικίας τους..............   Πού μένουν, τι βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους, ποιές ώρες δουλεύουν, έχουν σκύλο, έχουν καλούς ή κακούς γείτονες κλπ. Στη συνέχεια δημοσιεύουν τις λίστες με τα σπίτια, των οποίων οι ένοικοι απουσιάζουν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας!
   Ουσιαστικά αποκαλύπτουν ποιες κατοικίες προσφέρονται για... διάρρηξη, με βάση τα όσα δημοσιεύουν στο διαδίκτυο οι χρήστες. Ναι, ναι όπως το ακούτε.
  Η ιδέα της εν λόγω ιστοσελίδας ανήκει σε δύο φίλους από την Ολλανδία. Φανατικοί οπαδοί και οι ίδιοι της πιο hot υπηρεσίας του Ίντερνετ και των κινητών τηλεφώνων, Foursquare, συνειδητοποίησαν ότι στο Facebook, το Twitter, το Foursquare κλπ, οι χρήστες μοιράζονται άθελά τους πληροφορίες που αφορούν όχι μόνο σε προσωπικά δεδομένα αλλά και σε πρακτικά θέματα, όπως πόσες & ποιές ώρες λείπουν καθημερινά από το σπίτι τους!

Πώς δίνουμε τις πληροφορίες στους επίδοξους ληστές

  Κι αν στο Facebook οι πληροφορίες δίνονται χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι χρήστες του (π.χ. "Φεύγω τώρα! Πάω εκδρομή για το τριήμερο! Τα λέμε Τρίτη" ή "Εδώ στην Πάτρα έχουμε καρναβάλι, θα το ξενυχτήσουμε στους δρόμους" ή "Μένω απέναντι από τον Λευκό Πύργο και στην πολυκατοικία υπάρχουν μόνο ηλικιωμένοι ένοικοι! Δεν ακούνε ούτε κανόνι!" ), σε κάποιες άλλες σελίδες η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη!
  To Foursquare είναι μία υπηρεσία για να κάνεις νέους φίλους, να βρίσκεις παλιούς, αλλά και να παίζεις παιχνίδια, όπως δηλαδή το Facebook και το Twitter, με τη μόνη διαφορά ότι προσθέτεις απαραίτητα και την πληροφορία για το πού ακριβώς βρίσκεσαι την ώρα που είσαι online.
  “Bλέποντας το λογαριασμό μας στο Twitter  και τις δημοσιεύσεις του Foursquare, τόσο εγώ όσο και ο φίλος μου, παραξενευτήκαμε με τον αριθμό των πληροφοριών που είχαν αναρτηθεί για εμάς" δήλωσε ο Boy Van Amstel, ένας από τους δημιουργούς της ιστοσελίδας.
  "Άνθρωποι σαν κι εμάς έμπαιναν από το σπίτι τους, ή των φίλων τους και δημοσίευαν τις διευθύνσεις τους. Δεν νομίζω ότι είχαν επίγνωση του πόσα πολλά μοιράζονταν".
Ο στόχος του Παρακαλώ Κλέψτε Με
  Φυσικά στόχος του site δεν είναι να υποδείξει στους κλέφτες ποια σπίτια είναι διαθέσιμα για κλοπή αλλά να δείξει πόσο εύκολα μοιραζόμαστε διαδικτυακά τα προσωπικά μας δεδομένα παρέχοντας στοιχεία που ούτε καν τα φανταζόμαστε, όπως το αν είμαστε σπίτι ή λείπουμε.
 Η ιστοσελίδα PleaseRobMe, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατομμυρίων χρηστών όλων των κοινωνικών δικτύων (Facebook, Twitter, Foursquare) και αυτή τη στιγμή οι ιδρυτές της μελετούν το επόμενο βήμα τους, για την ενημέρωση των φίλων του διαδικτύου ως προς κινδύνους που δεν τους βάζει καν ο νους τους!
http://www.pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails