12/10/10

Συμβαίνει 1 στις 50 εκατομμύρια φορές…


Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους οι γιατροί που ξεγέννησαν δύο αδελφές, αφροαμερικανικής καταγωγής, στις Ηνωμένες Πολιτείες................


Και η δυο τους, η Sonia και η Sharon, έχοντας παντρευτεί λευκούς άντρες, γέννησαν από δύο παιδιά διαφορετικού χρώματος -ένα λευκό κι ένα έγχρωμο η καθεμιά.

Η πιθανότητα να γεννηθούν αδέλφια διαφορετικού χρώματος και μάλιστα από μητέρες που έχουν συγγένεια πρώτου βαθμού, είναι κατά τους επιστήμονες πολύ σπάνιο φαινόμενο -συμβαίνει μία φορά στις 50 εκατομμύρια.

Ο Cameron και ο Kyle, οι δίδυμοι πεντάχρονοι γιοι της Sonia, έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος, μαλλιών και ματιών. Ο πρώτος έχει σκουρόχρωμο δέρμα και μάτια, και σγουρά μαλλιά τη στιγμή που ο δεύτερος έχει ανοιχτόχρωμο δέρμα και μάτια, και ξανθά μαλλιά.

Τα ξαδέρφια τους, οι κόρες της Sharon, Paige και Kayleigh, έχουν επίσης διαφορετικό χρώμα δέρματος. Η επιδερμίδα και τα μαλλιά της 7χρονης Paige έχουν σκουρόχρωμους τόνους, ενώ η 5χρονη Kayleigh έχει ροδαλό δέρμα, μπλε μάτια και κατάξανθα μαλλιά.

«Πραγματικά έπαθα σοκ όταν τα δίδυμα αγόρια μου γεννήθηκαν» λέει η 40χρονη μητέρα, Sonia. «Ο Cameron γεννήθηκε πρώτος. Από τον Kyle, το πρώτο πράγμα που αντίκρισα κατά τη διάρκεια της γέννας ήταν τα δυο του λευκά ποδαράκια» πρόσθεσε.

«Σκέφτηκα: “Τι συνέβη;”. Και οι γιατροί με καθησύχασαν λέγοντας ότι είναι μεν εξαιρετικά σπάνιο αλλά πιθανό» σημείωσε η Sonia, επισημαίνοντας ότι οι φίλοι δεν αντιλαμβάνονται αμέσως πως οι γιοι της είναι δίδυμοι, αλλά όταν το πληροφορούνται δύνανται να διακρίνουν κάποιες ομοιότητες μεταξύ τους.

Και τα τέσσερα παιδιά απολαμβάνουν να περνούν χρόνο μαζί, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια στον υπολογιστή ή ποδόσφαιρο και κάνοντας ποδήλατο.

«Όταν πρωτοείδα την Kayleigh, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχε λευκό δέρμα, μπλε μάτια και ξανθά μαλλιά» είπε η 35χρονη Sharon, μητέρα των δύο κοριτσιών. «Αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες της γέννας, θα σκεφτόμουν ότι έχει γίνει κάποιο λάθος» συμπληρώνει, προσθέτοντας ότι οι δύο αδελφές δεν «ενοχλούνται» από την διαφορετικότητά τους στην εμφάνιση.

Η επιστήμονας Sarah Jarvis, και συγγραφέας του βιβλίου «Pregnancy for Dummies» σημείωσε ότι: «Η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι τόσο μικρή, που δεν μπορεί κανείς να ελπίζει ότι θα το “ξαναδεί” και δεύτερη φορά όσο ζει».

Πηγη : real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails