12/10/10

Σε φαράγγι του πλανήτη Άρη, το μυστικό της ζωής;

Τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη νερού στο Διάστημα, γίνονται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, ενισχύοντας τη θεωρία ότι οι αστεροειδείς που διαθέτουν νερό είναι αρκετοί.   Παράλληλα, η πιθανότητα να ευθύνονται αυτοί για τη μεταφορά της ζωής στη Γη, αντιμετωπίζεται όλο και πιο σοβαρά, αφού τα ευρύματα δείχνουν ότι τα δομικά υλικά για τη δημιουργία της ζωής όχι μόνο υπάρχουν στο Διάστημα, αλλά ίσως να έφθασαν στη Γη από εκεί...............

  Έχουν περάσει μόλις έξι μήνες από τον εντοπισμό νερού και οργανικών στοιχείων στον αστεροειδή Τhemis 34 και πριν από λίγο καιρό οι επιστήμονες εντόπισαν ξανά ίχνη νερού στο φαράγγι Μelas Chasma στον Αρη, αλλά και σε έναν αστεροειδή που κινείται στο ηλιακό μας σύστημα.
Η "Κυβέλη" έχει νερό!
 Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριδας, εντόπισαν την παρουσία νερού σε παγωμένη μορφή στον αστεροειδή 65 Κυβέλη, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό και όργανα της ΝΑSΑ. Το γεγονός ότι η Κυβέλη ήταν θεότητα των δημιουργικών δυνάμεων της Γης και της άγριας φύσης, παρουσιάζει ιδιαίτερο σημειολογικό ενδιαφέρον!

  "Η ανακάλυψη αυτή, μας δείχνει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή του ηλιακού μας συστήματος βρίσκεται πολύ περισσότερο νερό από όσο πιστεύαμε. Το γεγονός αυτό ενισχύει τη θεωρία ότι κάποιοι αστεροειδείς που έπεσαν στη Γη έφεραν στον πλανήτη μας τόσο το νερό όσο και άλλα υλικά δημιουργίας της ζωής", δήλωσε ο Ουμπέρτο Κάμπινς, μέλος της ερευνητικής ομάδας που έκανε την ανακάλυψη.
Το φαράγγι του Άρη Μelas Chasma
  Σύμφωνα με τον δορυφόρο Μars Εxpress -που εξερευνά τον Αρη- και την Υψηλής Ανάλυσης κάμερα που διαθέτει, ένα γιγαντιαίο φαράγγι με την ονομασία Μelas Chasma, πρέπει να είχε νερό πριν από πολλά εκατομμύρια έτη, τότε που οι επιστήμονες πιστεύουν πως στον Αρη υπήρχαν ποτάμια, λίμνες και πιθανότατα ένας ωκεανός.
  Το Melas Chasma, είναι ένα φαράγγι τεραστίων διαστάσεων, το οποίο που αποτελεί κομμάτι ενός μεγαλύτερου ρήγματος που φτάνει τα 4.000 χλμ. Από το 2006 μέχρι και σήμερα, οι εικόνες που έχουν καταγραφεί δείχνουν ότι κάποτε έρεε νερό στην επιφάνεια του ΄Κόκκινου Πλανήτη. Στην εικόνα που βλέπετε, έχει γίνει από τη Nasa αναπαράσταση της μορφής που πρέπει να είχε το φαράγγι του Άρη πριν από εκατομμύρια χρόνια!
www.pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails