10/10/10

Θεσσαλονίκη: Το κάπνισμα πάει ακόμα… σύννεφο!


 

Διεξήχθησαν 48 έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία και βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις...

Ξεπέρασε το 40% το ποσοστό των καταστηματαρχών και των πολιτών που δεν «συμμορφώθηκαν» στα μέτρα της απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Αυτό προέκυψε από τους επίσημους ελέγχους που διενήργησαν τα αρμόδια κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το πρώτο τριήμερο του Οκτωβρίου (1-3/10) διεξήχθησαν 48 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις, με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα ανάλογα χρηματικά πρόστιμα. Οι παραβάσεις αφορούσαν τη μη ανάρτηση απαγορευτικού σήματος, τη μη λήψη μέτρων για την αποτροπή των παραβάσεων και την ανοχή ή μη επέμβαση του υπευθύνου του καταστήματος.

«Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν παραβάσεις. Σε τέσσερις περιπτώσεις εντοπίστηκαν άτομα να καπνίζουν στο κατάστημα, ενώ οι υπόλοιπες παραβάσεις αφορούσαν τη μη ανάρτηση του απαγορευτικού σήματος. Αρκετοί δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα και φαίνεται πως δεν υπάρχει προσαρμογή στην εφαρμογή του νόμου», τονίζει ο υποδιευθυντής της δημοτικής αστυνομίας, Βαγγέλης Νταλούκας.

Οι συστάσεις και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, από τα κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας, ενώ θα ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες που έχουν γίνει στην τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα «1142» του υπουργείου Υγείας.

Το είδαμε εδώ: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails