1/10/10

Η γυμναστική μας κάνει πιο έξυπνους!

 Εάν θέλετε να αποδίδετε καλύτερα στα μαθήματα και στη δουλειά σας, βάλτε την γυμναστική στη ζωή σας.
  Μια νέα μελέτη δείχνει πως η συστηματική γυμναστική επιδρά απ’ ευθείας στον εγκέφαλο, διεγείροντας την ανάπτυξη ενός τμήματός του που παίζει καθοριστικό ρόλο στην μάθηση και στην μνήμη......

  Η επιστημονική έρευνα έχει ήδη καταδείξει πως σε όλες τις ηλικίες η γυμναστική μπορεί να μας κάνει πιο ευφυείς.

   Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 49 παιδιά ηλικίας 9 και 10 ετών, από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ιλλινόι, στις ΗΠΑ. Οι ερευνητές υπέβαλλαν τα παιδιά σε μαγνητική τομογραφία (MRΙ) εγκεφάλου, ενώ αξιολόγησαν την φυσική τους κατάσταση ζητώντας τους να τρέξουν σε έναν κυλιόμενο διάδρομο.

 Όπως διαπίστωσαν, ο ιππόκαμπος – μία δομή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την μνήμη και την μάθηση – ήταν κατά 12% μεγαλύτερος στα παιδιά που είχαν την καλύτερη φυσική κατάσταση απ’ όλα. Αυτά τα παιδιά ήταν εκείνα που πέτυχαν και τις υψηλότερες βαθμολογίες σε τεστ μνήμης.

  «Ξέρουμε πια πολύ καλά ότι η ανάπτυξη του εγκεφάλου επηρεάζεται από τα γονίδια, τις συνήθειες και την κοινωνικοοικονομική κατάσταση», λέει. «Εάν έχει κληρονομήσει κανείς ελαττωματικά γονίδια από τους γονείς του, δεν μπορεί να τα διορθώσει, ενώ στην σημερινή εποχή δύσκολα μπορεί κανείς να αλλάξει την οικονομική κατάστασή του. Το εύκολο, όμως, είναι να αποκτήσει καλές συνήθειες και η συστηματική γυμναστική είναι κάτι που πολύ εύκολα μπορεί να βάλει κανείς στη ζωή του – αρκεί βεβαίως να το πάρει απόφαση», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας!

Πηγή tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails