27/11/10

Ασπιρίνη η θαυματουργός!

Η ασπιρίνη αποδεικνύεται στις μέρες μας πολύτιμο φάρμακο. Φαίνεται από έρευνες ότι προστατεύει τον άνθρωπο από πολλά είδη ασθενειών, όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες.  Μία μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «��he Lancet» αναφέρει πως η λήψη 75mg  ασπιρίνης σε καθημερινή βάση για 5 χρόνια μειώνει την πιθανότητα καρκίνου του εντέρου κατά 25% και τους θανάτους από την αρρώστια κατά το ένα τρίτο.
 Η ασπιρίνη μειώνει επίσης τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και του οισοφάγου σύμφωνα με άλλες μελέτες.Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα στοιχεία της μελέτης θα βοηθήσουν στη δημόσια υγεία. Μάλιστα ο επικεφαλής της επιτροπής καθηγητής Πίτερ Ρόθγουελ, δήλωσε ότι ο ίδιος παίρνει ασπιρίνη σε καθημερινή βάση. Πιστεύει μάλιστα πως σε 10 χρόνια θα χορηγείται ασπιρίνη στους μεσήλικες για να προστατεύονται από καρδιακά και αγγειακά προβλήματα.
 Ήδη υπάρχει συμβουλή των ειδικών από την Βασιλική Εταιρεία Ιατρικής στην Αγγλία, να λαμβάνουν μία μικρή δόση ασπιρίνης σε καθημερινή βάση, όλα τα άτομα άνω των 45 ετών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails