6/12/10

"Θέμα χρόνου η ανακοίνωση για ζωή σε άλλους πλανήτες!"

Για μένα είναι θέμα χρόνου πια η ανακάλυψη κάποιας μορφής ζωής εκτός της Γης» τονίζει αποκλειστικά στο newsbomb.gr και τη Νάντυ Παπαμήτσου, η κ. Ελένη Χατζηχρήστου, αστροφυσικός του Αστεροσκοπείου Αθηνών περιγράφοντάς μας την επόμενη μέρα της σημαντικής κατά τα άλλα ανακοίνωσης της NASA....

  «Αυτό το οποίο ανακαλύφθηκε δεν σημαίνει ότι είναι εξωγήινη ζωή με την έννοια ότι έχει προέλθει από κάποιο άλλον πλανήτη και έχει βρεθεί πάνω στην Γη. Αυτό το οποίο ανακοινώθηκε χθες είναι ότι στην προσπάθεια των επιστημόνων να ανακαλύψουν μορφές ζωής οι οποίες δεν ταυτίζονται απαραίτητα με την βιολογία όπως την γνωρίζουμε ως τώρα, δηλαδή ανακαλύπτοντας καινούργιους τρόπους να υπάρ5χει ζωή, είναι βοηθητικό γιατι σημαίνει ότι αφού αυτό υπάρχει στην Γη σίγουρα θα υπάρχει και κάπου αλλού, όπως κάποιες άλλες μορφές βιολογίας, τις οποίες ενδεχομένως δεν υποψιαζόμαστε καν.

  Αυτό λοιπόν που είναι καινούργιο στην όλη ιστορία και μάλιστα για να είμαστε ειλικρινείς, ξέραμε ότι υπάρχουν οργανισμοί οι οποίοι αναπνέουν αρσενικό και δεν έχουν πρόβλημα, δεν είναι τοξικό για αυτούς. Αυτό που στην ουσία ανακαλύφθηκε είναι ότι μπόρεσαν να βρουν έναν οργανισμό ο οποιος όχι μόνο επιβιώνει με το αρσενικό παράλληλα με τους θεμέλιους λίθους για τη δική μας ζωή (φώσφορο κτλ) αλλά αν τους στερήσεις αυτούς τους λίθους, χρησιμοποιεί στην ουσία το αρσενικό για να ζει, για να μεγαλώνει, για να αναπαράγεται. Με αυτή την έννοια είναι εντελώς καινούργια αυτή η ανακάλυψη.»


  Σε ερώτηση του newsbomb.gr για το πώς θα βοηθήσει αυτή η ανακάλυψη στην εύρεση ζωής σε άλλους πλανήτες, η κ. Χατζηχρήστου μας είπε: «δεν έχουμε ανακαλύψει ζωή εκτός της Γης, αλλά και αυτό το στοιχείο αυξάνει τις πιθανότητες, εάν βρούμε να την αναγνωρίσουμε. Δηλαδή να ψάξουμε και εκεί που ενδεχομένως δεν θα ψάχναμε. Με άλλα λόγια γίνεται ο δρόμος πιο ξεκάθαρος, πιο φωτεινός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails