15/10/11

Ο Άρης διέθετε συνθήκες ζωής για λίγες ώρες κάθε μέρα!



  «Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι στην πρώιμη ιστορία του Άρη υπήρχε τουλάχιστον μια περιοχή του πλανήτη που διέθετε κλίμα ανάλογο με αυτή της Γης για λίγες ώρες κάθε μέρα»!
  Αυτό είναι το πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε αμερικανική ερευνητική ομάδα. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, μπορεί αυτό να συμαίνει ότι Άρης διέθετε κάποτε συνθήκες που ευνοούσαν την παρουσία ζωής, ωστόσο οι ευνοϊκές συνθήκες διαρκούσαν για μικρά χρονικά διαστήματα ημερησίως και έτσι πιθανότατα δεν εμφανίστηκε ποτέ η ζωή στον κόκκινο πλανήτη..............


   Ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ μελέτησε το διασημότερο πέτρωμα που έχουμε στα χέρια μας και έχει διαστημική προέλευση. Πρόκειται για το ALH84001,0, ένα κομμάτι βράχου το οποίο εντοπίστηκε το 1984 στην Ανταρκτική και οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι προέρχετα από τον  Άρη. Μετά από κάποια τρομερή πρόσκρουση ενός μεγάλου αστεροειδή στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη εκτοξεύτηκαν στο Διάστημα πολλά κομμάτια του ορισμένα εκ των οποίων (όπως το ALH84001,0) κατέληξαν στη Γη.

   Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια μέθοδο ανάλυσης του πετρώματος την οποία ανέπτυξαν οι ίδιοι και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στη νεανική του ηλικία ο Άρης για λίγες ώρες κάθε μέρα διέθετε συνθήκες ικανές να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ζωής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες στην επιφάνεια του Άρη για λίγες ώρες η θερμοκρασία ήταν περίπου 18 βαθμοί Κελσίου - δηλαδή δεν επικρατούσε ούτε πολλή ζέστη ούτε πολύ ψύχος - δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης ζωής.

  Όπως τονίζουν οι ερευνητές το γεγονός ότι αυτές οι ευνοϊκές συνθήκες διαρκούσαν για λίγο δεν επιτρέπει οποιαδήποτε σκέψη για την ύπαρξη ζωής στον Άρη. Και αυτό διότι δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος ώστε να αναπτυχθούν κάποιες μορφές ζωής στον πλανήτη αφού πολύ γρήγορα το κλίμα μεταβαλλόταν και επικρατούσαν συνθήκες απαγορευτικές για τη γέννηση και επιβίωση οποιουδήποτε οργανισμού.

1 σχόλιο:

  1. Λύση για να λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματά σας
    Γεια σου
    Θέλετε να λάβετε πίστωση για την υλοποίηση των έργων σας, θέλετε να επωφεληθούν από ένα υπόβαθρο του εμπορίου, θέλετε να λάβετε πίστωση για την πρόοδο των σπουδών σας και θέλετε να αλλάξετε το αυτοκίνητο, σας εξοπλίσει με οικιακές συσκευές, σας προσφέρουν ένα νέο σπίτι κλπ... Δυστυχώς είναι ότι είστε στην ανεργία, μαθητής ή φοιτητής, κανείς να σας εξυπηρετήσει στα κατάντη, είστε άνεργος ή κολλήσει στην Τράπεζα ή έχετε αντίρρηση στην Τράπεζα απαγορευτεί για περιστατικό δεν πέρα από τον έλεγχό σας, ότι είναι κανένα θεσμικό όργανο οικονομικών δεν συμφωνείτε να σας δάνειο. Ωστόσο πρέπει να χρηματοδοτήσει το έργο των ονείρων σας με τη μελωδία του 3000.00 € να €2.500.000,00 και κρατά σας έχει καρδιά ή εσείς θέλετε να γιορτάσετε τις περισσότερες ανησυχίες. Αυτό δεν είναι πλέον θα πρέπει να σας ζητήσω να προβλήματα.
    Για όλα τα πιστωτικά αίτησή σας να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: delaroux.michelle@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails