12/10/10

Πεινάς; Τρέξε!

Όσο πιο πολύ αθλούμαστε, τόσο πιο... χορτάτοι νιώθουμε, λένε τώρα βρετανοί και βραζιλιάνοι επιστήμονες οι οποίοι εξέτασαν τις επιπτώσεις που έχει η γυμναστική στο αίσθημα της πείνας.
 Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Καμπίνιας της Βραζιλίας, η σωματική άσκηση δεν είναι απλώς ο πιο ιδανικός τρόπος για να μειώσουμε το σωματικό μας βάρος, αλλά και η πλέον αποτελεσματική μέθοδος για τον έλεγχο της όρεξής μας. Ειδικοί διαιτολόγοι διαπίστωσαν ότι όταν τρέχουμε δεν καίμε απλώς θερμίδες: η σωματική άσκηση ενεργοποιεί τους νευρώνες του εγκεφάλου μας που ειδοποιούν τον οργανισμό ότι είμαστε χορτάτοι...

 «Οταν ασκούμαστε, οι νευρώνες (σ.σ. τα κύτταρα του εγκεφάλου) στέλνουν στον εγκέφαλό μας σήματα σαν αυτά που στέλνουν όταν έχουμε φάει καλά και νιώθουμε κορεσμό... Είναι σαν να μας προειδοποιεί το τρέξιμο ότι ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε να τρώμε... Στην ουσία μάς αποτρέπει από το να φάμε, και έτσι χάνουμε βάρος... » λέει βραζιλιάνος ερευνητής.

 «Ανέκαθεν γνωρίζαμε ότι η σωματική άσκηση αποτελεί τη λυδία λίθο εναντίον της παχυσαρκίας, αλλά μόλις τώρα μπορέσαμε να κατανοήσουμε τη σημασία της γυμναστικής επάνω στον έλεγχο του σωματικού βάρους μας» κατέληξε ο εκπρόσωπος της βρετανικής επιστημονικής ομάδας.

 Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής επιβεβαιώνουν, ουσιαστικά, παρόμοιες παλαιότερες μελέτες οι οποίες είχαν δείξει ότι πολλά είδη άσκησης προκαλούν αίσθημα κορεσμού της πείνας.

Πηγή www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails